Wednesday, March 30, 2011

Rätt svar:

Finkan!

Gissa var vi är!

OK, ett sista inlägg

Innan jag tar tag i statistiken. Här ska ni få ett smakprov på min utsökta humor. En vits som alltså får mig at skratta högt här i biblioteket. Det är inte många vitsar som får det. Jag hittade den bland kommentarerna hos min idol:
En kvinna hade varit hos doktorn och det hade gått galant. Hemma igen hände hon av sig kappan i hallen och fick frågan av sin gubbe hur det gått, han satt i brynja och drack Famous Grouse i TV-rummet. "Det var inga fel alls på mig" svarte kvinnan. "Sa han ingenting om ditt stora jävla arschle?" frågade gubben. På detta genmälde så kvinnan "Neej hörrudu, dej pratade vi inte alls om".

Munsår

Just det, det var ju dem ni ville se också. Jag gjorde bilden X-L så att alla blir nöjda. Så himla jobbigt med allt tjafs.

Stilstudie i "Mina nerver..."

Först kryper fingrarna uppför armen, sedan spyyyyyr han.











Get it? Det är på allmän begäran detta, ok? Skulle aldrig falla mig in att lämna ut mig så här annars. Vad gör man inte för att slippa plugga sina läsare? 

OK, jag är nog jävligt trött

Men det här tar priset! Det är inte bara det absurda i idén, hon skriver ju så roligt om den också. Jag skrattar högt!

Nervsammanbrott

Nu tror jag helt ärligt att jag håller på att få ett nervöst sammanbrott igen. Det är nog ingen bra idé att plugga heltid samtidigt som man tar hand om tre barn. Nu blir Vally orolig. Äsch, det ordnar väl sig det här med, eller hur?

Ha ha, nu kom jag att tänka på en rolig man som ägde en leksaksaffär i "byn", som Camillos säger, där jag växte upp. Han hade en massa roliga uttryck för sig. Bland annat sa han: "mina nerver krumpa, jag spyyy"! (han var inte svensk), så sträckte han ut armen med undersidan uppåt och kröp liksom med andra handens fingrar uppför armen upp till munnen och gjorde en "spy-gest"! Varför minns jag detta? Vet ej. Men Camillos, Axner och jag anammade den där gesten iallafall.

Mina nerver krumpa. Jag spyyyyy!!!

Min genialiske idol

Han har gjort det igen, min idol. Sista meningen är genialisk!

Glass

Igår när jag kom hem efter min kvällskurs gick jag till affären för att handla mjölk. Livsfarligt tilltag på tom mage! Jag hittade en trevlig liten sak som jag tänkte att min make och jag kunde smaka på tillsammans. Sitta i soffan och mysa, när barnen sov och stora sov över hos kompis. Så där romantiskt idylliskt som det alltid låter (men aldrig blir). När jag kom hem låg min make och sov och jag hade inte hjärta att väcka honom så jag åt upp hela jäkla glassburken själv! Innehållet alltså. I runda svängar 850 kalorier. Tjoff! Sedan sov jag gott. Och idag har jag dåligt samvete.



r

Tuesday, March 29, 2011

Läckbergkommentar

Jag är så trött att jag orkar inte bry mig om Camilla Läckberg ikväll. Natti!

För tidigt

Men är jag uppe då ska de prompt upp också.

Mannagrynsgröt

Min lilla säger "mammamysgöt"!!! Jag tror jag dööör vad gulligt!

Orka!

Piaget står mig upp i halsen just nu. Tur att han är död, annars hade det ju låtit för äckligt.

I väntans tider

Vad jobbigt det är när kändisar som bloggar är med barn och ska föda när som helst. Jag blir så stressad. Går här och kollar deras sidor minst en gång i timmen. Men kom ut nu då för tusan, himlans vonSydowbloggunge! Jag har faktiskt annat att göra:-).

Monday, March 28, 2011

Jag är förpassad till bögen

Och för att inte visa mina fem (!) hakor som jag får när jag tar kort så här halvliggandes, sträcker jag på mig rejält. Vi har ingen bra lampa i den här delen av barnens rum så jag tvingas sitta i öppningen till badrummet. Mysigt. Men där är nystädat idag och det är ju en liten tröst iallafall. Stora och maken tittar på film i vardagsrummet, jag tentapluggar i barnrummet.
















Jag har för övrigt fått två feta munsår för att jag inte sover ordentligt. Härligt. Det är ett som är säkert iallafall, att munsåren kommer om sömnen strular.
















Förklaringen till "bögen" hittar ni om ni bläddrar tillbaka i min Aftonbladet blogg.

Jag skiter i Läckberg

Det går inte helt enkelt. Jag måste plugga. Eller, jag måste plugga. Eller varför inte, jag måste plugga. Inspirerad av, ja gissa vem...någon i min blogglista...

De här skulle man kunna slänga

Det finns ingen som intresserar sig för innehållet. Jag blir så matt.

På allmän begäran

Inbillar jag mig iallafall.

Syskon

Toalett till salu

Så här mycket kostar en toalettstol i USA.

Intresseinlägg

Jag vaknade och var helt utsvulten imorse. Tur att man inte bor i Zimbabwe. Det här har jag ätit idag:
2 skivor rostat bröd med smör.
1 kopp kaffe med mjölk.
1 skål köttfärssås och en skiva bröd med smör.
100 g choklad.
Nu är jag hungrig igen. Intresse? Till saken hör att jag är inte en utav de där bloggarna som kan äta hur mycket de vill och sedan lägga upp bilder på hur smala och snygga de ändå är i sina "outfits". Nej, jag är lite mer "normal" kan man väl påstå, och kan därför alltså inte sätta i mig 100 g choklad och en skål köttfärssås innan klockan 8 på morgonen utan att mina "outfits" blir väldigt, tja, trånga är väl ett passande uttryck?

För övrigt utbrast min dotter imorse: "Mamma Kelly Ripa är bara ett år yngre än dig!"


Jag vet inte jag

Morran tycker jag ska gå till svenska kyrkan idag och hälsa på Camilla Läckberg när hon är där och signerar böcker. Vad tycker ni? Jag har ingen bok jag vill ha signerad och jag har ingen lust att köpa någon heller, men det kan kanske bli ett kul blogginlägg? En Maria Montazami-bild? Ni vet en sådan där när hon står lite snett, med benet böjt och håller armen om personen hon tar kort med? Jag kan kanske prata lite med Camillas man Martin Melin, som jag tycker har en trevlig blogg? Som sagt, vad ska jag göra tycker ni? Nu hänger det på ER!

Det är så dags

...att lära sig om det här nu, när ungarna är 13, 5 och 2. Nej, för sent! Allt är för sent. Jag får så dåligt samvete när jag läser alla dessa utvecklingsteorier och tänker på allt jag borde gjort annorlunda i min barnuppfostran. Klart det är mitt fel om de blir knarkare eller mobbade eller våldtäktsmän eller psykopater, mina barn! Alltid mammas fel, så egentligen spelar det ingen roll vilken teori Piaget hade.

Stilstudie i "flash cards"

Jag gör så att jag tar kort på alla mina flash cards, ur olika perspektiv, vid olika tillfällen. Sedan sätter jag ihop alla flash cards inlägg jag har gjort till ett samlat inlägg, en liten bloggutställning kan vi säga. Blir det intressant? Lite?? Ytte-pytte lite intressant???

Vad tycker ni?

Ska jag köra en helblondering den här gången? Är lite sugen på det. Det börjar bli dags tycker jag. Dessutom kommer en ypperlig "colorist" hitresande hela vägen från Sverige på lördag. Kan tänka mig att hon vill inget hellre än att färga mitt hår i några timmar. Vem vill strosa i Soho när man kan blondera Newyorkmammans hår, va?

Det är bara vi vakna

Mark Salling och jag.

Sunday, March 27, 2011

Sinnessjukt

Jag tror att jag beundrar den här mannen för att jag kan relatera till hans inlägg så sjukt mycket! (Tänker mest på han senaste).

Earth Hour 2

Min man och jag blev osams igår kväll. Över Earth Hour! Han visste inte att det var Earth Hour så när han kom ut ur sovrummet efter att ha lagt de två minsta undrade han varför jag och stora satt där i mörkret med 10 värmeljus tända. Nej, han undrade inte varför vi satt med tända ljus, han undrade om vi kunde sätta på TV:n och titta på basketboll! Nej, ropade stora och jag i kör, det är Earth Hour och då får man inte titta på TV. (Jag kunde inte riktigt förklara varför det var ok att jag satt och Facebookade på min telefon. Batteridriven?) Hur som helst så började min man säga något om att Earth Hour var för folk som inte bryr sig i vanliga fall, då blev jag vansinnig och sedan diskuterade vi inte ens saken utan han gick in i sovrummet och satte på TV:n och tittade på basketboll och jag gick och la mig och sov bredvid stora i hennes 90-säng och sov gott där hela natten. Äktenskapklimatet idag? Nja, sådär. Vi "strutsar" oss istället.

Mycket god!

Hungern är bästa kryddan och jag är otroligt svag för brie.

Dagens lunch

Rassel rassel! Nu sitter jag på biblioteket och gör vad man ju brukar göra på bibliotek: studerar och ÄTER! Skinka och brieost på pumpernickelbröd, låter det gott? Jag har inte smakat ännu.

5-minuters chokladkaka

Stora bakade en chokladkaka som tog 5 minuter att fixa färdig. Den var inte dum den.

På väg igen

Ni kan ju gissa vart. Svårt.

Fika

Min son tyckte vi skulle fika på Starbucks när vi var ute i förmiddags, jag och mina små. Mamma säger ALDRIG nej till en fika! Att fika är lika viktigt i mina barns svenska uppfostran som skinka på julbordet! Eller salt lakrits. Eller H&M. Ja, ni hajar poängen.

Vårskyltning

Räliga UGGs

Fulare får man leta efter, men ack så bekväma.

Saturday, March 26, 2011

Banner?

Var är min banner? Ser ni den? Jag gör det inte.

Det är väl synd om mig

...som måste sitta här en hel lördag och läsa barnpsykologi? Närmare bestämt Montessori för tillfället.


Ha! Trodde ni att jag tyckte det? Nej, jag älskar att sitta här. Borta från alla som ska dra i mig och vara arga på mig och bara ska ha mig hela tiden. Usch vad hemsk jag låter, men det är så skönt att efter 13 år bara få vara lite ifred. Alltså, jag älskar min familj och mina barn men...ja ni fattar va? Usch, tänk om alla dör nu bara för att jag har skrivit så här?

Så här är det

Vi har vår Earth Hour ikväll klockan 20:30. Jag har satt alarmet på min telefon. Det ska bli intressant att se hur mörk vår stad blir. Jag ska försöka komma ihåg att ta kort. Förhoppningsvis kommer här alltså finnas en svart ruta om några timmar. Hjälp, får man använda mobilen?

Just det

Sverige har Earth Hour nu väl?

Fint väder?

Är det fint väder i Sverige idag?
Om ni undrar varför jag undrar så är det för att besökstatistiken är så dålig!
Skrev hon när hon satt på sin statistikföreläsning.

Walk humbly with thy God

Så står det på den här till synes helt vanilga husfasaden. Nog för att amerikaner är besatta av att klämma in Gud i alla möjliga och omöjliga sammanhang (när presidenten svärs in, till exempel! I ett land som är otroligt stolt över sin religionsfrihet och tolerans därav?) men detta måste vara en religiös byggnad av något slag. 5th Ave och 65th.

Dagens andra balja

Och se så pigg jag är nu!

Lättare att kommentera

Jasså, det är lättare att kommentera nu? Men snälla ni, varför har ni inget sagt innan? Här sitter jag med min nya blogg och fattar noll, Ingen tid att pyssla på har jag heller. Ni måste säga ifrån förstår ni, som Morran gjorde, då händer det grejer. Något mer jag ska ändra, när jag ändå håller på? Kom nu inte och tjata om min vita bakgrund!!! Nej, det gör inget, ni får gärna tjata, bara jag får kommentarer. Då blir jag ju så glad.
Men plugga nu då!

5 en lördagsmorgon

Här går man upp 5, som sagt, på en lördag och fastnar I en halvtimme på Ansiktsbok. Nej, skärpning!
Vad ska ni hitta på idag? Jag ska gå till skolan, hurra!!!

Friday, March 25, 2011

Jag har tappat stinget

Det känns så just nu.
Blev lite deppig för ett tentaresultat. Det var väl för att jag skröt i mitt inlägg igår kan jag tänka mig. Precis så tänker en äkta svensk! Nej men allvarligt så tror jag att något har blivit fel. Tentorna rättas nämligen på ett datoriserat sätt, eller hur jag nu ska förklara, och mitt resultat är liksom löjligt lågt. Jag ska prata med min professor på tisdag.
Jag har dessutom ett kapitel i statistiken att ta itu med innan morgondagen och klockan närmar sig 20 här. Ångest ångest.
Synd om mig va? Spännande fortsättning följer.
Men fy tusan vilket tråkigt inlägg!
Jag träffade ett svenskt par på bussen idag. De var helt fascinerade över New York. Då blir jag fascinerad tillbaka, över att någon kan vara fascinerad över den här staden. Ja, ni ser hur det bli efter 11 år på samma ställe. Man blir hemmablind.
Om en vecka får jag besök från Sverige och det ska bli så roligt. Det är bland det roligaste som finns, att få besök från Svedala. Jag längtar...
Jag har hört ryktas att det ska finnas godis med i "besökets" resväska...kan det vara så väl?
Nej hörrni, nu ska jag sätta mig i soffan och se om jag kan trycka in de sista statistiktermerna i min lilla trånga hjärna. Finns det egentligen så mycket utrymme kvar när man är 41? Usch, nej nu ska jag inte tänka på det. Sov gott.

Vad säger ni?

Ska jag utnyttja detta fantastiska erbjudande? Rövrensning. Nej så heter det naturligtvis inte. Tja, det kanske kan vara nagot. Det är ju rea om inget annat. Man kanske kan göra det till något romantiskt? Något man gör med sin partner. Som en parmassage. Nej nu får jag ge mig!

Syrrans mössa

Eller hatt, som vi säger om alla huvudbonader i vår svenskamerikanska familj.

Strålande solsken

Men kolla tempen!

Vi har det bra

...vi här bak i bussen...

Thursday, March 24, 2011

Nämen hörrni

Hela huvudet snurrar av z-scores och t-scores och variance och null hypothesis och fan och hans moster! Får man skriva så? Nu är det gjort iallafall. Jag går och lägger mig tänkte jag. Klockan är 22:33 och jag orkar inte tvätta av mig mascaran!!! Jag är för gammal för att hålla på med smink, så är det bara. Orkar man inte tvätta av skiten på kvällen är det ingen idé längre. Då kan man lika gärna lägga ner.
Imorgon är det fredag, men vad spelar det för roll när man går i skolan? Då har man ändå aldrig ledigt. Men jag klagar inte. Tvärtom, jag har det så himla bra tycker jag. Ingen bild på det tyvärr.
ZZZZzzzzz.....

Hurra

Ville bara säga att allt mitt ihärdiga (heter det så?) pluggande förra veckan gav frukt och jag fick MVG på en utav tentorna! Inte illa med tanke på att jag siktar på VG.

Kakor

Lite sena idag

-1 grad ute dessutom. Helt otroligt. Är det inte precis en vecka sedan det var 23 grader?
Det ser mörkt ut för våren, Marie.

Tema

Jag anar en viss fascination här.

Wednesday, March 23, 2011

Rättelse

Det ska naturligtvis stå att de ska ha bake sale IDAG. Och det var ju IGÅR kväll stora bakade kakorna. Skit, klockan är 2:25 och jag är pigg som en mört. Som sagt, ångest.

Kakförsäljning

Imorgon ska lillas dagis sälja kakor på min skola för att samla in lite pengar. Man gör så här i USA, har "bake sales" för att utöka kassan. Barnen har bakat i skolan (alltid mysigt, hrm) och föraldrar har lovat att bidra med kakor. Jag har så klart inte hunnit baka, men när jag knystade det för min stora tjej nu ikväll flög hon upp från sitt mysiga hörn I TV-soffan och slängde villigt och glatt ihop ett gäng urgoda "chocolate chip cookies". Underbara unge! Det är mormors takter det.

Don't

Sov mellan 20:15 och 22:40 för då är man vaken till 2:09 med pyramidal ångest inför den kommande dagen då man vet att man kommer vara förstörd av trötthet, vilket man i sin tur inte kommer ha tid med för man måste studera.

R.I.P.

Jag vet att jag är sist i världen. Old news nu. Men det är inte för att upplysa er om att Liz Taylor är död som jag postar det här inlägget. Snarare för att hylla, i brist på bättre uttryck.
Vilken donna! Vilken orolig själ! Vilka demoner hon slogs med hela livet, inre sådana menar jag. Hoppas hon får vara fri från dem nu.
"It's not the having. It's the getting". Ett citat från Elizabeth Taylor någon hade lagt upp på Facebook. Ja det kan jag mycket väl tänka mig var hennes devis.

Motljus

Då gör jag mig bäst tycker jag.

Trött efter sv. kyrkan

På B