Tuesday, March 13, 2012

Fjällräven trenden

Den gor mig helt perplex! (Jag har inga prickar pa den har datorn). Jag sitter pa Starbucks och nyss satt har en fjortis med en Kånken. Gossens froken har en rosa Kånken! Varannan manniska i den har jakla staden har baskemej en Fjällräven rygga. Helt knappt ju. Erkann?





















Den saljs for sjutton pa Barneys for 75 dollar. Barneys! Tank om amerikanerna visste vilken tontstatus den innehade pa 70-80-talen?

12 comments:

Hanna Lans said...

Ska man vara ärlig så är det töntstatus fortfarande. Ingen, verkligen i-n-g-e-n unge går omkring med de där. Å andra sidan är Sverige sååå efter (jo så är det) så om fem år är det kanske värsta grejen här?

Marie A said...

Jag skulle vilja påstå motsattsen: den är i allra högst grad på modet igen iaf bland förståsigpåarna =) och bland det allra minsta barnen som har föräldrar som själv hade en Kånken!

camillos said...

Själv tycker jag fortfarande att den är töntig, spelar liksom ingen roll hur "modern" den har blivit. Så töntig är jag!
Det är faktiskt en och annan på förskolan som har en sån i modell mindre. Ganska söta. Fast töntiga.

:-)

mockapocka said...

Jag säger bara KULT! Synd bara att axelbanden är så smala. Den är inte skön att bära för tunga saker i. Men jäddrigt snygg! Trettio-plus föräldrar köper dem till sina barn i dag.
Hade de varit lite skönare att bära hade jag definitivt köpt mig en.

kanske en annan gång said...

Hej! Jag har varit inne och kikat på din blogg tidigare och nu tar jag tillfället i akt och kommenterar. Morsan hade en fjällrävenjacka på 80-talet som jag sen tog över, hade den ett stort antal år. Töntig eller inte, kvaliteten kan man inte klaga på i alla fall:)

NEWYORKMAMMAN said...

Jag kanner att jag maste klargora att jag absolut inte menar nagot illa nar jag sager att Kanken ar tontig. Jag menar inte att mobbas, men jag inser att det verkar sa. For MIG var den inte rolig att ha nar jag var liten. Jag ville ha en Salomon eller vad nu var man suktade efter. Jag tycker det ar ett intressant fenomen att man kan ta i princip vad som helst, marknadsfora det pa ett fantastiskt satt, och sedan salja det for multum pa Barneys. Som att salja snobollar i januari, vilket jag for ovrigt horde att nagon gjorde nar det snoade har sist. Fjallraven ar naturligtis ett supermarke!

NEWYORKMAMMAN said...

Kult i Sverige, men det vet inte amerikanerna. Men jag berattar vitt och brett!

NEWYORKMAMMAN said...

De sma ar sota, men jag fixar inte nar alla ska ha samma sak. Som Hunter stovlar. Eller UGGs. Trottsamt!

NEWYORKMAMMAN said...

Hanna jag tror du far kanna dig nedrostad.

Hanna Lans said...

Vad f-n! Jag har alltid rätt, a-l-l-t-i-d. Ge er ni andra!

Jag tycker att de är rätt söta i lila, men axelbanden är bara för smala alltså.

Var använder barnen dessa? Landvetter? I Billdal ser jag nollkommanoll Fjällrävenryggsäckar.

NEWYORKMAMMAN said...

Landvetter förstås, modemecka numero uno!

Marie A said...

Ser dom faktiskt lite överallt, inte bara i Landvetter även i staden Göteborg. Tycker att den lilla modellen är ganska söt men inte den stora. Jag håller med om den är töntig eftersom jag själv fick "kånka" runt på en sådan när jag gick i skolan och man som du Kajsa drömde om att få en tuffare väska. Jag fick t o m ha NÄBBSTÖVLAR, fy farao!! Finns det någon töntigare kombination???