Ja, det där går ju numera att få tag i även i Sverige året runt. Men till vilket pris och kvalitet? Svar: Inte så himla bäst kvalitet och till ett altför högt pris. Oj, vad jag åt jordgubbar, blåbär och apelsin i NY! För att inte tala om äpplen. Något som är totalt oätligt här. Tyvärr.
Vilken läcker bild, man blir sugen. Men Hanna, svenska äpplen på hösten, det finns ju inget bättre, doftar ju helt underbart. Det importerade kan jag förstå, smakar ju ingenting jämfört.
Jag såg inte I:et först och tänkte att nu är du allt bra lustig:-). De han äter är inte goda kan jag tala om. Mjöliga och äcklig. Men smaken är som baken. Hösten är väl tiden för äpplen egentligen. Hanna menade nog året om, då man ju alltid kan få god genmanipulerad, härligt miljöförstörande frukt som har flugits tusentals mil säkert i bränsleförbrukande jumbojetar typ, i det här landet. Fin mening. Blåbären var himlans goda.
Men jag måste säga att jag har faktiskt kunna köpa svenska äpplen fram tills nu, och det är bra länge jämfört med hur det brukar vara. Undra om de har börjat manipulera med dessa också?? Fast de har allt smakat som svenska äpplen brukar göra. Förstod nästan att det är de importerade som Hanna syftade på eller vad vet jag.
Mutsu och Fuji är gudomliga i USA. Frukten i Sverige är medioker och den är också importerad. Förmodligen ännu längre sträckor. Svenska äpplen direkt från träden gillar jag, men inte de i affären. Torra, mjöliga och fulla med fläckar. Frukten i Kalifornien, yum!
Mitt favvo äpple är Svensk Gravenstein, syrligt saftig och gott. Ogillar mjöliga tråkiga smaklösa äpplen. Ett äpple skall skall lukta äpple och gärna plockas från dess gren, det är mumma det. All frukt som får mogna på grenen har en äckta smak, men det som får mogna i några stora lagerlokaler har ingen smak, den kan jag lätt vara utan. Frukten från Kalifornien kan jag tänka mig är gudomlig och som dessutom har fått mogna i solen.
9 comments:
Ja, det där går ju numera att få tag i även i Sverige året runt. Men till vilket pris och kvalitet? Svar: Inte så himla bäst kvalitet och till ett altför högt pris. Oj, vad jag åt jordgubbar, blåbär och apelsin i NY! För att inte tala om äpplen. Något som är totalt oätligt här. Tyvärr.
Vilken läcker bild, man blir sugen.
Men Hanna, svenska äpplen på hösten, det finns ju inget bättre, doftar ju helt underbart. Det importerade kan jag förstå, smakar ju ingenting jämfört.
Fin bild.
Vi som har så många sorters goda äpplen.
I äter minst två om dagen.
Jag såg inte I:et först och tänkte att nu är du allt bra lustig:-). De han äter är inte goda kan jag tala om. Mjöliga och äcklig. Men smaken är som baken.
Hösten är väl tiden för äpplen egentligen. Hanna menade nog året om, då man ju alltid kan få god genmanipulerad, härligt miljöförstörande frukt som har flugits tusentals mil säkert i bränsleförbrukande jumbojetar typ, i det här landet. Fin mening.
Blåbären var himlans goda.
Men jag måste säga att jag har faktiskt kunna köpa svenska äpplen fram tills nu, och det är bra länge jämfört med hur det brukar vara. Undra om de har börjat manipulera med dessa också?? Fast de har allt smakat som svenska äpplen brukar göra.
Förstod nästan att det är de importerade som Hanna syftade på eller vad vet jag.
Mutsu och Fuji är gudomliga i USA. Frukten i Sverige är medioker och den är också importerad. Förmodligen ännu längre sträckor. Svenska äpplen direkt från träden gillar jag, men inte de i affären. Torra, mjöliga och fulla med fläckar. Frukten i Kalifornien, yum!
Mitt favvo äpple är Svensk Gravenstein, syrligt saftig och gott. Ogillar mjöliga tråkiga smaklösa äpplen. Ett äpple skall skall lukta äpple och gärna plockas från dess gren, det är mumma det.
All frukt som får mogna på grenen har en äckta smak, men det som får mogna i några stora lagerlokaler har ingen smak, den kan jag lätt vara utan. Frukten från Kalifornien kan jag tänka mig är gudomlig och som dessutom har fått mogna i solen.
Fasen vad gott det där såg ut! (ursäkta språket) =)
Ja du Camillos, på den här bloggen försöker vi hållas oss til ett mer vårdat språk.
Frut är gott.
Post a Comment