2,5 dl ljus sirap
15 dl Rice Krispies
2,5 dl socker
2,5 dl jordnötssmör
Häll Rice Krispies i en stor skål och gör en fördjupning i mitten.
Koka upp socker och sirap under omrörning och låg temperatur. Stäng av värmen och häll i jordnötssmöret. Rör om tills allt är ordentligt mixat.
Häll röran i fördjupningen i flingorna och gegga om ordentligt tills alla flingor är täckta. Det är kletigt och jobbigt och jag hatar att göra det men gott blir det.
Häll, eller snarare lägg, ut geggamojan i en stor form med höga kanter. Smöra formen innan. Snåla inte med smöret för det ger lite extra smak.
Låt stelna ett tag, eller ät varm, det gör jag för jag kan aldrig hålla mig! Man kan breda över smält choklad om man vill men det är inte gott tycker jag, och jag är ju trots allt smakexperten så lita på mig!
2 comments:
Himmelskt gott och absolut ingen choklad.
Det har ni aldrig haft här.
Brukar ni inte ha med ett speciellt socker hemifrån?
Tror vi haft godiset på alla dopen.
Det finns gott om energi i anrättningen.
;-)
Jag behöver mycket energi för tillfället så det här känns perfekt!. Tack.
Post a Comment