Monday, March 28, 2011

Det är så dags

...att lära sig om det här nu, när ungarna är 13, 5 och 2. Nej, för sent! Allt är för sent. Jag får så dåligt samvete när jag läser alla dessa utvecklingsteorier och tänker på allt jag borde gjort annorlunda i min barnuppfostran. Klart det är mitt fel om de blir knarkare eller mobbade eller våldtäktsmän eller psykopater, mina barn! Alltid mammas fel, så egentligen spelar det ingen roll vilken teori Piaget hade.

9 comments:

Marie A said...

Ja tänk om man hade kunnat dra klocka tillbaka...men det har vi ju pratat om tidigare. Vad hade vi fått för barn då, hade de blivit annorlunda?? Usch bara man inte har förstört något så att de blir ligister längre fram, helt osökt tänker jag på en som gick i våran klass i 1-9:an...

NEWYORKMAMMAN said...

Usch, ja den stackarn.

mockapocka said...

Äh, man kan alltid(iaf oftast) rätta till sig själv längs vägen om man märker att mammainstinkten inte riktigt är som den ska på någon punkt (om barnen helt enkelt inte mår bra. Och sådant märker man, ungefär lika tydligt som när de har feber. Allmäntillstånd även där således). Då är det bara att erkänna sitt misstag, söka hjälp och ta nya tag.
Sedan är det ändå vårt fel om de blir knarkare och psykopater, men då har vi åtminstone gjort allt vi kunde ;)

camillos said...

Hmm, Marie jag tror jag vet vem du menar...och då menar jag inte mig själv! ;)

Marie A said...

Nej du Camillos det är inte du, det rimmar på "kriminell". Personen i fråga skakar galler igen, men det kan vi prata om en annan gång. Till sommararen på en kaffe i din trädgård med Kajsa kanske?!

camillos said...

Jo jag fattade att det var den personen. Jag hörde att den personen har "semester" i sju månader nu. Tragiskt faktiskt! Fika, jajamen!

Marie A said...

Härligt lång "semester" tänk om det ändå var verklig semester!!

mockapocka said...

Hm, känner mig lite utanför er konversation här...men semester vill jag också ha!

camillos said...

Mockapocka, du menar nog vanlig riktig hederlig semester. Sån som man förtjänar om man jobbar hela långa året. Det var inte det jag menade när jag nämnde den där personen.
Jag vill också ha semester. Riktig semester alltså.