Tuesday, April 26, 2011

Huvudbonad

Precis en sadan har hatt stod i kon till batuthyrningen i Central Park i sondags. Det var 25 grader varmt ute. Vi fattade ingenting. Eller jo det gjorde vi, men vi undrade ju liksom varfor. Man gor det ibland. Nu ska jag genast googla. Jag vill namligen veta varfor man maste ga omkring med en sadan har synnerligen opraktisk huvudbonad i varmen. For att inte saga nagonsin.

8 comments:

Marie A said...

Hahaha det är inte en huvudbonad det är en del av frisyren!!!

Jisses vad klumpigt och opraktiskt!

camillos said...

Det verkar som att det är nåt religiöst...lika konstigt som burka eller shador (eller vad det heter).

Hanna said...

Berätta gärna för oss vad du hittar. Undrar vad för material det är? Ser ut som någons svans eller rygg. Inte är det ull i alla fall, är det inte blå ull som kvinnornas kläder alltid måste vara gjorda av?

Hanna said...

Min f.d. man borde veta. Men det gör han inte. Hahaha!

Hanna said...

Det här hittade jag: Ortodoxa judiska män bär alltid kalott (kipa på hebreiska, jarmulke på jiddish). Hårfagra fäster den med hårspännen, flintskalliga med sugproppar. De stora pälshattarna (med plast över i regn och snö) är mer socialt än religiöst betingat.

Simon said...

I don't understand this. Poor guy.

NEWYORKMAMMAN said...

Jag har inte googlat for jag har glomt. Men tydligen ar det en hatt som judarna har pa sig. Jag vill alltid veta varfor man gor vissa religiosa ritualer eller klar sig pa ett visst religiost satt. Inte bara "det gor de for att de ar judar", for det fattar jag. Jag vill veta varfor det ar viktigt att kvinnorna har ullstrumpor i 40 graders varme och luftfuktighet i New York, 2011. Plus langarmat och kjolar ner till vaderna. Och mannen med dessa jadrans palshattarna i varmen. Varfor i hela fridens namn? det maste harstamma nagonstans ifran. Det maste ha varit praktiskt fran borjan liksom. Jag far ringa och snacka med Rabbi Moshe helt enkelt. Jag aterkommer.
Simon, I'm with you.

Unknown said...

@newyorkmmamman hittade du nåt svar?